• اصول بیمه
  • بیمه‌ی تامین اجتماعی
  • بیمه حمل و نقل
  • بیمه اتومبیل
  • بیمه مهندسی
  • بیمه حوادث و بیمه درمان
  • بیمه عمر
  • بیمه ی آتش سوزی
  • بیمه مسولیت
  • بیمه اتکایی
1. در صورت خرید قسطی بیمه نامه چنانچه قبل از سررسید اقساط حادثه ای رخ دهد آیا خسارت کامل پرداخت خواهد شد؟

چنانچه قبل از تاریخ سررسید قسط حادثه ای رخ دهد خسارت به طور کامل پرداخت خواهد شد اما اگر اقساط در تاریخ های تعیین شده و به موقع پرداخت نشود شرکت بیمه خسارات را بر اساس قاعده نسبی حق بیمه و به نسبت حق بیمه پرداخت شده  به حق بیمه ای که تا آن تاریخ می بایست پرداخت میشد محاسبه و پرداخت خواهد کرد.


آیا این مطلب مفید بود؟
2. آیا رئیس شعبه،منطقه، مجتمع، مدیر امور شعب و نمایندگان یا هرشخص دیگری در شرکت بیمه، می تواند بعلت تخلف و شکایت واصله از عملکرد نماینده، بنا به تشخیص خود اقدامات ذیل را اجرا نماید؟ 1 -تذکر کتبی به نماینده 2-ایجاد محدودیت در اختیارات تفویضی مانند سلب مجوز صدور بیمه‌نامه 3-کاهش میزان کارمزد نماینده در یک یا چند رشتة بیمه به مدت حداکثر شش ماه 4-تعلیق فعالیت نماینده در یک یا چند رشتة بیمه به مدت حداکثر شش ماه 5-لغو پروانه فعالیت

خیر. با توجه به ماده 21 آئین نامه شماره 75 شورای عالی بیمه "شرکت‌ بیمه موظف است تخلفات نماینده و شکایت واصله از عملکرد او را در کمیته‌ رسیدگی به تخلفات نماینده که در این آیین‌نامه کمیته نامیده می شود و مرکب از دو نفر به انتخاب هیئت مدیره شرکت بیمه و یک نفر منتخب انجمن صنفی نمایندگان بیمه است، مطرح نماید. تصمیمات کمیته با اکثریت آرا معتبر است."


آیا این مطلب مفید بود؟
3. نحوه ی اعمال قاعده نسبی سرمایه،موضوع ماده 10 قانون بیمه چگونه است؟


مبلغ تعیین شده برای هریک از اقلام بیمه شده باید برابر با ارزش واقعی مورد بیمه باشد.اگر در هنگام وقوع حادثه معلوم شود که ارزش واقعی اموال بیمه شده بیش از مبلغ بیمه شده است بیمه گذار برای اختلاف بین ارزش واقعی و مبلغ بیمه شده،بیمه گر خود تلقی می شود و به همان نسبت ،بیمه گر خسارت را کمتر می پردازد .این اصل قاعده نسبی سرمایه خوانده می شود .اعمال قاعده نسبی سرمایه موجب می شود که بیمه گذار وادار شود تا اموال خود دا به ارزش کامل بیمه کند


آیا این مطلب مفید بود؟
4. نحوه امکان اشتغال همزمان با اخذ مستمری ازکارافتادگی، چگونه است؟



اشتغال به کار مجدد شخص بیمه شده همزمان با دریافت مستمر ازکارافتادگی جزئی (با میزان ازکارافتادگی بین ٣٣تا ۶۶ درصد) بلامانع است.

‍ اشتغال به کار مجدد شخص بیمه شده همزمان با دریافت مستمری ازکارافتادگی کلی ( با میزان ازکارافتادگی بیش از ۶۶ درصد ) میسر نمی‌باشد.


آیا این مطلب مفید بود؟
5. آیا بیمه گذار میتواند هم از بیمه گر و هم از مقصر حادثه خسارت دریافت کند؟

در صورتی که همه ی خسارت را از بیمه گر دریافت نکرده باشد میتواند بقیه خسارت را از مقصر حادثه بگیرد.


آیا این مطلب مفید بود؟
6. اصل «حداعلای حسن نیت» بیانگر چیست؟

«بیمه گذار موظف است که در هنگام عقد قرارداد بیمه و در جریان آن کلیه اطلاعاتی را که در خصوص مورد بیمه دارد با کمال درستی و صداقت اظهار کند.»


آیا این مطلب مفید بود؟
7. اصل «نفع بیمه پذیر» چیست؟

«شخص بیمه گذار باید کسی باشد که در صورت وقوع خسارت، دچار زیان مالی شود.»


آیا این مطلب مفید بود؟
8. اصل «علت نزدیک» بیانگر چیست؟

تحقق خطرهای موضوع بیمه نامه آتشسوزی چنانچه ناشی از آتش فشان، رانش زمین و سیل باشد تحت پوشش بیمه نامه آتشسوزی نخواهد بود. بیمه‌گر باید نشان دهد که بین وقوع حادثه و خسارت وارد شده رابطه ی علت و معلولى نزدیک و مستقیم وجود دارد. علت نزدیک خسارت وارده باید حادثه ی بیمه شده باشد تا بیمه‌گر آن را بپردازد. یعنى خسارت در نتیجهی وقوع حادثه ی بیمه‌شده وارد آمده باشد.


آیا این مطلب مفید بود؟
9. آیا برای یک مال می توان چندین بیمه نامه صادر کرد؟

مشروط به اینکه خلاف اصل غرامت نباشد.


آیا این مطلب مفید بود؟